DECON CLASSIC

Popolna dezinfekcija

Mobilni dezinfekcijski generator DECON Classic je samostojna ergonomsko oblikovana naprava, ki preko distribucijskega sistema generira dezinfekcijski aerosol, kateri služi razkuževanju prostora, v katerem se nahaja. Zaradi svoje enostavnosti in majhnosti je DECON Classic primeren za dezinfekcijo prostorov v farmaciji in zdravstvu, kot tudi v hotelih, gostinskih lokalih, domovih za ostarele, poslovnih stavbah, avtomobilih, vlakih, letalih in drugih prostorih, kjer je potrebno zagotavljati ustrezno mikrobiološko raven čistosti.

Princip delovanja

Mobilni dezinfekcijski generator ustvarja dezinfekcijski aerosol, ki ga generira s črpanjem dezinfekcijskega sredstva preko namenske šobe. Za učinkovito dezinfekcijo prostora je namreč ključna ustrezna distribucija dezinfekcijskega sredstva v prostoru. Napravo odlikuje odličen sistem razprševanja z ustreznim kotom distribucije in optimalno velikostjo kapljic dezinfekcijskega sredstva, ki omogoča dobro homogenizacijo v prostoru, ter hkrati enakomerno omočenost površin.

Dezinfekcija prostorov

Velikost prostora definira čas distribucije dezinfekcijskega sredstva. Koncentracija sredstva pa stopnjo mikrobiološke učinkovitosti. Pri samem postopku dezinfekcije prostora je potrebno upoštevati tudi varnostne omejitve, ki jih narekujejo lastnosti dezinfekcijskega sredstva. Glede na željen efekt se lahko kot dezinfekcijsko sredstvo uporablja H2O2 (vodikov peroksid) v različnih koncentracijah.

Priporočamo dezinfekcijsko sredstvo Izaeffect green line 6, ki ima dokazano učinkovitost po standardu 17272:2020 na mikrobiologijo prisotno na površinah.

Prednosti

  • Optimalna distribucija dezinfekcijskega sredstva
  • Visoka učinkovitost
  • Ergonomska oblika
  • Nerjaveča izvedba
  • Obdelava kovinskih površin z vodnim peskanjem
  • Majhna teža
  • Tiho delovanje
  • Odpornost na poškodbe
  • Enostavno čiščenje površin

Specifikacije

TIPDGM-250-ME-02
Zunanje dimen. V x Š x D [mm]870 x 460 x 300
Teža (brez dekon. sredstva) [kg]20
Čas delovanja [min]do 30 (natančnost 1 min)
Volumen prostora za dezinfekcijo [m3]do 250 m3
Električni priklop [V/Hz/kW]230 / 50 / 0,8
Nivo hrupa [dB]75
Poraba dezinfekcijskega sredstva [g/min]60
Dekontaminacijsko sredstvoDefzifektant na bazi vodikovega peroksida
Embalaža dekontaminacijskega sredstvaPlastenka 5L

Uporaba

Mobilni dezinfekcijski generator se lahko enostavno premika po objektu s pomočjo vgrajenih pomožnih koles. Pred začetkom uporabe je potrebno napravo postaviti na sredino prostora, kjer se bo izvajala dekontaminacija. Upravljanje naprave se izvaja preko stikala za vklop naprave in časovnega stikala. Takoj po vklopu naprave se mora prostor izprazniti, osebje pa se lahko v očiščen prostor vrne šele po določenem času izpostavljenosti prostora. Naprava za svoje delovanje potrebuje priklop na električno omrežje.

Predvidena embalaža za dezinfekcijsko sredstvo je plastenka volumna 5 litrov, ki se s posebnim sistemom pritrdi znotraj naprave. Sistem za pritrditev plastenke omogoča nemoten transport naprave z nameščenim dezinfekcijskim sredstvom znotraj objekta. Pred prenašanjem naprave med lokacijami je predvidena predhodna demontaža plastenke z dezinfekcijskim sredstvom. Pri menjavi dezinfekcijskega sredstva se menja plastenka skupaj z vsebino, tako da ni potrebe po prelivanju dezinfekcijskega sredstva.

 

 

Različice

DECON CLASSIC 250M

DECON CLASSIC 250D

Vklop/izklop se izvaja različno glede na tip naprave. Pri DGM-250-M se izvaja avtomatsko glede na mehanski časovnik, ki je pozicioniran na vrhu naprave. Pri DGM-250-D se ob prižgani napravi časovnik še ne sproži. V tem času je možno nastavljati čas odhoda in čas delovanja šobe. Delovanje naprave se sproži s pritiskom na tipko. S ponovnim pritiskom na tipko je proženje zaustavljeno. Pnevmatska šoba je glavni element, ki zagotavlja učinkovito distribucijo dezinfekcijskega medija oziroma dezinfekcijo.