DECON PROFESSIONAL

Popolna dezinfekcija večjih prostorov

Dekontaminacijski mobilni generator spada v skupino strojev, ki se uporabljajo v laboratorijih, medicinskih ustanovah, pri raziskavah in v proizvodnji farmacevtskih izdelkov. Poleg tega je lahko naprava uporabljena tudi v poslovnih in zasebnih prostorih. Njen glavni namen je razkuževanje prostorov s pomočjo dekontaminacijskega medija.

Princip delovanja

Napravo se postavi na sredino v prostor, ki ga želimo dekontaminirati. Nato je potrebno nastaviti velikost prostora, naprava pa sama izračuna čas doziranja. Nastavi se tudi čas umika, ki ga ima uporabnik, da se odstrani iz prostora, nato naprava avtomatsko deluje toliko časa, kot je bila predhodno nastavljena. 

Trenutna faza cikla dekontaminacije je indicirana z barvnimi lučmi ob straneh naprave.

 

.

Uporaba

Priporoča se uporaba VODIKOVEGA PEROKSIDA, ki je pripravljena v koncentraciji 4,9% ali več. Velikost posode je 5 litrov. Lahko se uporabi tudi višja koncentracija (do 30%), pri tem pa je potrebno glede na izvedene predhodne teste ustrezno določiti čase delovanja naprave. 

Ob tem morajo biti upoštevani tudi vsi zaščitni in varnostni ukrepi, ki se nanašajo na uporabljeno dekontaminacijsko sredstvo. Uporabnik je odgovoren za ustrezno rokovanje z dekontaminacijskim sredstvom in napravo.

Upravljanje naprave

Naprava se upravlja z zaslonom na dotik na vrhu naprave. Nastavljata se čas zamika doziranja in velikost prostora, ki omogoča izračun časa doziranja in čas predvidenega varnega ponovnega vstopa v prostor. Po preteklem času zamika doziranja se naprava avtomatsko vključi in ustvarja meglo ter se avtomatsko izključi ob preteku izračunanega časa doziranja. 

Napravo se lahko uporabi tudi za drugačne aplikacije, kot na primer večanje vlage v prostorih, hlajenje z vodno meglo oz. podobno. Pri takšni aplikaciji je obvezno uporabiti škropilni medij, ki ni nevaren oz. zdravju neškodljiv škodljiv (vodo ali podobno). Glavni namen naprave ni delanje vodne megle za hlajenje.

Specifikacije

TIPDGM-250-ME-02
Zunanje dimen. V x Š x D [mm]1080 x 520 x 380
Teža (brez dekon. sredstva) [kg]45
Čas delovanja [min]do 30 (natančnost 1 min)
Volumen prostora za dezinfekcijo [m3]do 500 m3
Električni priklop [V/Hz/kW]230 / 50 / 1,7
Nivo hrupa [dB]75
Poraba dezinfekcijskega sredstva [g/min]100
Dekontaminacijsko sredstvoVodikov peroksid
Embalaža dekontaminacijskega sredstvaPlastenka 5L

Opozorila:

  • Osebe, ki z napravo upravljajo, morajo biti seznanjene s potencialnimi nevarnostmi, ki lahko pri tem nastopijo in z ustreznimi varnostnimi ukrepi navedenimi v navodilih za uporabo.
  • Upoštevajte vsa varnostna priporočila v teh navodilih in opozorilne znake za nevarnosti, ki se nahajajo na napravi ali poleg nje. Opozorilne znake je potrebno ohranjati nepoškodovane in čitljive.
  • Poleg varnostnih priporočil in zahtev navedenih v teh navodilih, je pri delu potrebno upoštevati tudi nacionalne standarde, smernice in predpise, ki urejajo področje varnosti in zdravja pri delu.
  • Brez odobritve dobavitelja je na napravi prepovedano izvajanje posegov v smislu predelave, ki bi lahko vplivali na varnost ali delovanje naprave.
  • Pri izvajanju periodičnih pregledov upoštevajte intervale določene v navodilih za uporabo in vzdrževanje.
  • Nadomestni deli morajo izpolnjevati tehnične zahteve določene s strani proizvajalca, zato vedno uporabljajte originalne rezervne dele.
  • Da bi zagotovili ustrezno kakovost vzdrževanja, je potrebno pri delu uporabljati brezhibno in ustrezno orodje.