DECON MINI

Popolna dezinfekcija

Mobilni dezinfekcijski generator DECON Mini je neodvisna ergonomsko zasnovana naprava, ki skozi razdelilni sistem ustvari razkuževalni aerosol, ki služi za razkuževanje prostora, v katerem se nahaja. Zaradi svoje enostavnosti in majhnosti je DECON Mini primeren za dezinfekcijo prostorov v lekarnah in zdravstvu, pa tudi v hotelih, restavracijah, domovih za ostarele, poslovnih stavbah, avtomobilih, vlakih, letalih in drugih prostorih, kjer je potrebno zagotoviti ustrezno mikrobiološko raven čistoče.

Namen

Mobilni dezinfekcijski generator Decon Mini ustvari razkuževalni aerosol s črpanjem dezinfekcijskega sredstva skozi namensko šobo. Ustrezna razporeditev sredstva za dezinfekcijo v prostoru je ključnega pomena za učinkovito dekontaminacijo prostora. Napravo odlikuje odličen sistem brizganja z ustreznim kotom razporeditve in optimalno velikostjo kapljic dezinfekcijskega sredstva, ki omogoča dobro homogenizacijo v prostoru, hkrati pa enakomerno razporeditev po površinah.

Dezinfekcija prostorov

Velikost sobe določa čas razdeljevanja dezinfekcijskega sredstva. Koncentracija sredstva določa stopnjo mikrobiološke učinkovitosti. Med postopkom dezinfekcije prostora je treba paziti na varnostne omejitve, ki jih narekujejo lastnosti sredstva.

Priporočamo dezinfekcijsko sredstvo Izaeffect green line 6, ki ima dokazano učinkovitost na mikrobiologijo prisotno na površinah.

Prednosti

  • Ergonomska zasnova
  • Izvedba iz nerjavečega jekla
  • Obdelava kovinskih površin z vodnim peskanjem
  • Dobra porazdelitev dezinfekcijskega sredstva
  • Visoka učinkovitost
  • Majhna teža
  • Tiho delovanje
  • Odpornost na škodo
  • Enostavno čiščenje površine

Specifikacije

TIPDECON Mini
Dimenzija (D x V x G)275 x 250 x 270 mm
Teža5 kg (brez dezinfekcijskega sredstva)
Čas delovanjaDo 30 min.
Volumen dezinfekcijeDo 80 m3 (0,5 L)
Električni priklop230V/50Hz/0.2 kW
Nivo hrupa60 dB
Poraba30 g/min
Dezinfekcijsko sredstvoVodikov peroksid
Embalaža dezinfekcijskega sredstvaPlastenke 0,5 L – 1 L

Uporaba

Zaradi kompaktne zasnove in majhne teže se mobilni generator Decon Mini enostavno prenaša po stavbi. Pred uporabo je treba napravo namestiti na pravo mesto v sobi, cca. 1,5m od stene. Napravo upravljata digitalni časovnik in gumb za zagon. Pred vklopom naprave je potrebno nastaviti čas aktivacije naprave do zapustitve prostora ter čas doziranja. S pritiskom na gumb za zagon se cikel začne, prostor je potrebno pred tem dobro zatesniti in zapustiti preden se naprava samodejno vklopi. Osebje se lahko po določenem času vrne v dezinficirano sobo. Za svoje delovanje mora biti naprava priključena na električno omrežje.

Predvidena embalaža za napravo je 0,5 ali 1-litrska plastenka, ki je s posebnim pokrovčkom za steklenice pritrjena na stran mobilnega generatorja za dezinfekcijo. Sistem pritrditve plastenke omogoča varen transport naprave. Pred prenosom mobilnega generatorja za dekontaminacijo med lokacijami je predvidena predhodna demontaža plastenke.

Pri menjavi razkužila se plastenka zamenja skupaj z vsebino, zato dezinfekcijskega sredstva ni potrebno prelivati.