DECON CLEAN

Hitrejši proces dezinfekcije

Dekontaminacijski mobilni katalizator spada v skupino strojev, ki se uporabljajo v laboratorijih, medicinskih ustanovah, pri raziskavah in v proizvodnji farmacevtskih izdelkov. Poleg tega je lahko naprava uporabljena tudi v poslovnih in zasebnih prostorih. Naprava je namenjena uporabi v kombinaciji z dekontaminacijskimi napravami, ki za dekontaminacijo uporabljajo vodikov peroksid. Omogoča hitrejši razpad uporabljenega dekontaminacijskega sredstva.

Princip delovanja

Dekontaminacijski katalizator mobilni je kompaktna naprava, ki deluje v kombinacijami z različnimi dekontaminacijskimi napravami. Vsebuje ventilator in katalizator, ki omogoča hitrejši razpad vodikovega peroksida. S tem skrajšamo fazo nevtralizacije v dekontaminacijskem ciklu, možen je hitrejši varni vstop v prostor. Za svoje delovanje potrebuje električno napajanje preko električnega vtikača na šuko vtičnico v prostoru. Glavno stikalo je v sklopu vtikača in omogoča vklop naprave.

Deluje lahko samostojno ali s priklopom na napravo DECON Professional, kar omogoča nadzor nad procesom preko telefona ali tablice. V osnovi je celotna naprava sestavljena, potreben je priklop na napajanje. Možna je menjava katalizatorja.

Skrajšan čas nevtralizacije

Uporabnik sam pred uporabo izmeri dekontaminacijski prostor oziroma določi njegov volumen. Na dekontaminacijskem generatorju nastavi ustrezen čas doziranja dekontaminacijskega sredstva. Temu času prišteje ustrezni čas izpostavljenosti, ki je odvisen od koncentracije raztopine vodikovega peroksida, vsota predstavlja čas pred proženjem dekontaminacijskega katalizatorja.

Čas delovanja naprave je odvisen od volumna prostora, ki ga določimo iz priloženega grafa.

Graf je pripravljen za dekontaminacijsko sredstvo vodikov peroksid v koncentraciji 4,9%. Učinkovitost dekontaminacijskega sredstva je poleg koncentracije odvisna tudi od proizvajalca in z njim povezanih dodatkov in stabilizatorjev.

Specifikacije

TIPDGM-250-ME-02
Zunanje dimen. V x Š x D [mm]450 x 658 x 450
Teža (brez dekon. sredstva) [kg]28
Čas delovanja [min]0-9999
Volumen prostora za dezinfekcijo [m3]do 500 m3
Električni priklop [V/Hz/kW]230 / 50 / 0,2
Nivo hrupa [dB]65
Poraba dezinfekcijskega sredstva [g/min]N/A
Dekontaminacijsko sredstvoVodikov peroksid
Embalaža dekontaminacijskega sredstvaN/A